En serie som berör

En serie som berör

Vi ligger mitt i mellan omgång 6 och 7 i serien, och jag kan redan konstatera att division 2 berör mer än jag i min vildaste fantasi kunnat tänka mig. Reaktionerna på Facebook har varit många, och även skiftande, allt i från hyllningskörer och folk som skrikit Comeon till rena utskällningarna, och det är väl lite det som är hockeyns skönhet också. 
  Serien har på en del håll varit en publiksucce och på andra håll en sportslig dito. Mina ursprungstips har redan sprungit all världens väg, lite som jag misstänkte, och det finns minst ett lag som använt mitt tips som tändvätska. Det är jag glad för, då har jag gjort en insats någonstans i alla fall 🙂

Men vi tittar lite på hur det ser ut i serien just nu för gretabingo.se, den 29:e Januari….

I topp hittar vi Rosvik, som verkligen visat jämn och bra klass så här långt. Man har dessutom en helt fantastisk målvakt i Tomas Hedenström! På sina sju matcher har han 93.3 i räddningsprocent, vilket måste ge ett MVG+. Det finns andra bra målvakter förstås, men som spelat mindre antal matcher. Återkommer till individuell statistik längre ner…
Rosvik har imponerat och på sina 7 matcher bara tappat 2 poäng! Här finns de sportsliga förutsättningarna för att komma upp i div 1-standard, frågan är om de ekonomiska resurserna räcker till?

2. Clemensnäs, som tack var mitt tips taggat upp..(Nej, jag skojar bara) Jag skrev ju tidigare att man har alltid lovande spelare här, och frågan var bara om motivationen fanns, det gör den bevisligen! Man har förlorat mot just Rosvik, och Överkalix, som en bra dag slår vilket annat lag som helst.  Men överlag en jämn insats så här långt. Man önskar dem en större publik bara. Knappa 50 pers i en toppmatch i denna roliga serie,… det är riktigt dåligt det. 
Nu får Ni i Ursviken med omnejd pallra er iväg till Kopparhallen och vara stolta över Ert lag!

3. Överkalix, Har blandat och gett friskt så här långt, men det visar bara att är man inte på topp i den här serien, så åker man på däng. Utan pardon eller minsta tvekan. Kanske den oväntade förlusten i Norsjö satte sig i sinnet ordentligt? Men man kan bättre, och jag tror de kommer att visa det också! Ser dem just nu som största hotet mot Clemensnäs…

4. Kiruna City har som Överkalix blandat friskt mellan bra och mindre bra insatser, men har ändå en topp-placering i sikte. Samma poäng som Överkalix, och en match mindre spelad.
men jag håller ändå City som lite ojämnare i längden än Överkalix, upp till dem att motbevisa mig nu! Tror de stannar på maximalt en tredjeplats när sista signalen gått för den här säsongen.

5. Norsjö, Största överraskningen för mig iaf. Jag visste att de var bra hemma, men de har visat upp ett vinnande spel rakt igenom. Ett av två lag som lyckats rubba suveräna Rosvik och sno åt sig en poäng av dem. Fortsätter man bygga på det här, så kommer det att bli riktigt bra på sikt! Framför allt har man ett bra stöd i ryggen från hemmapubliken, vilket är få förunnat på den här nivån!

6. Bodens HF, Det var nog lite orättvist att lägga ett favorittryck på det unga Bodenlaget kanske. Men inget är förlorat ännu, man har bara 5 matcher spelade så två vunna matcher så är man ikapp och med i kampen om andraplatsen igen. Det finns chans till revansch direkt mot Norsjö hemma i helgen, och man kan hoppas på att publiken i Boden hittar till hallen igen för att stötta sitt lag. Intresset finns, vakna upp nu och gå på rolig hockey för en gång skull. SHL är en tråkig och utdragen tillställning om man jämför. Bara så mycket dyrare!

7. Lycksele, något sämre placering än jag väntade, men att det finns något bra på gång ser man ändå av att man slog Norsjö i premiären. Man får nog ändå vänta lite till i Lycksele på de stora framgångarna. Det kostade ju en hel del sist, och man har nog fortfarande lite brännskador efter det… Huvudsaken är att man visar att man vill vara med, det lovar gott i sig, bara en sådan sak.

8. Paul Mitchell Chiefs, Det har inte varit någon lätt resa för dem, men jag tror man tar ett steg i taget här, och kommer tillbaka snäppet bättre nästa säsong. Nu är det nog mycket se och lära, och bara resorna kan nog ta ut sin rätt om man inte är van vid dessa. 
Dubbelmöten hemma mot Kiruna City och överkalix kanske kan ge de första poängen som resultat. Chansen finns definitivt!

Lite statistik från Alltvåan:
Norsjö och Överkalix toppar inte helt otippat publikligan på hemmaplan, så det är dags för alla andra att bege sig till sina respektive hallar för att ge dem en match där!
Sämst struntar vi i, det är FÖR DÅLIGT!

Clemensnäs Johan Lindberg toppar poängligan, men det är tätt tätt i toppen där!

Främste målskytt är Anders Vikman Överkalix, men även där tätt i toppen.

Assistkungen är Christoffer Lindblom, Clemensnäs!

Poängbäst av Juniorerna är Emil Broström, Bodens HF.

Bäste målvakt vill jag nog utnämna Rosviks Tomas Hedenström till, det finns målvakter med något bättre procent, men ingen av dem har stått alla 7 matcher som Tomas gjort.

Sådär, det var en “kort” sammanfattning av läget i Alltvåan som JAG ser det, det finns säkert lika många åsikter som läsare, men det dreter jag i just nu… Det är bara bra det, det vore en tråkig värld om alla tyckte likadant, eller hur?