En ny stjärna från Norrland har visat upp sig

En ny stjärna från Norrland har visat upp sig

Natten till idag var det dags för en ny stjärna att presentera sig i och med att Nils Höglander debuterade i Vancover Canucks – och vilken premiär sen! Höglander slog till redan i den andra perioden när han hittade kassen på en retur och glädjen var total när han i din debut fick stå som målgörare.

Nils Höglander, född i Bockträsk har nu åter satt Norrland på hockeykartan. Detta när han i den andra rundan (2019) draftades av Vancouver Canucks där han gick som nummer 40 i draften. Att bli draftad till NHL som utan konkurrens får ses som världens bästa hockey-liga är stort – men det är ännu större att ta en plats i laget och spela världens bästa hockey – och att på det få näta i sin debut, det är riktigt stort.

I laget finns även Elias Pettersson som i matchen stod för en fin framspelning till ett av radarpartnern Brock Boesers två mål. Tidigare har även Sedinarna brilljerat i laget tillsammans med Edler men nu är det nya tider när Pettersson och Höglander representerar landet i Vancover.

Nedan listar vi viktiga datum för NHL-säsongen:

  • Säsongsstart: 13 januari
  • Slutdatum för övergångar: 12 april
  • Slut på ordinarie säsong: 8 maj
  • Sista möjliga slutdatum: 15 juli
  • Expansion draft: 21 juli
  • NHL-draft: 23-24 juli
  • Start av free agency: 28 juli

Hur kommer slutspelet att fungera?

NHL kommer traditionsenligt bestå av 16-lag och bäst av sju matcher kommer gälla under slutspelet i år även om det kommer att se lite annorlunda ut tack vare divisionens nyjustering. De fyra bästa lagen i varje division kommer att kvalificera sig för slutspelet och placeras i avdelningsfästen för de första omgångarna av slutspelet (Nr.1 seedning vs. Nr.4 seedning, Nr.2 seedning vs Nr.3 seedning).

Hur spelar man på NHL?

Det finns flera aktörer som erbjuder odds-spel på NHL-hockey gör att inte säga alla. Svenska Spel är en stor aktör lokalt i Sverige och de erbjuder även ett streckspel i form av Powerplay där man ska hitta utgången (1×2) för åtta på förhand utvalda spelobjekt där NHL under sin säsong ofta är mer och fyller ut kupongen. Rätt Powerplay resultat gällande aktuella och historiska omgångar hittar du alltid lättast på tipsrader.se

Tags: ,